Sayfa: [1]

Haritsız oynamak

• Gen OB1
  • Katılımcı
  • Üyelik Bilgileri E-Posta
Haritsız oynamak
« : Temmuz 28, 2010, 10:56:14 ÖÖ »

Bu hafta Aylin ile ben BattleTech arazi (hex-siz) kurallarını öğrenmeye başladık.  Warhammer gibi arazili bir masa üzerinde oynanıyor.  Kural kitabına göre MP ve silah mesafeleri 2 kat arttırılıyor inç için ya da 5 kat arttırılyor santim için.  Penaltiler benzer bir şekilde değiştirilmiştir.  MP 5/8 bir Mech'in MP değerleri artık 10/16.  Her bir MP eşittir 1".  Masadaki mesafeler çok hızlı kapanıyor ama.  Santim sistemiyle mesafeler aynı hızla kapanıyor.  Santim sistemi daha hassas ama idare edilmesi zor.  İnç sistemi daha kaba ama idare edilmesi daha kolay.  Belki İngiliz olduğum için bana öyle geliyor!

Salı akşamı hızı azalttık.  Nasıl mı?  Hex MP neyse terrain MP oydu.  5/8 hex MP eşittir 5/8 terrain MP dolayısyla 5/8".  Penaltiler benzer bir şekilde uygulandı.  Sorun? Silah mesafeleri yetersizdi.  Çözüm? Silah mesafelerini 2 kat arttırmak.  Deneyeceğiz.  Çarşamba akşamı Aylin ile santim sistemini denemeyi planlıyoruz.  Gelin görün.
  • Fleur
  • Katılımcı
  • (Aureole)
  • Üyelik Bilgileri
Ynt: Haritsız oynamak
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2010, 09:30:24 ÖS »

İlk önce hex bazlı range miktarını inche çevirirken iki katını aldık ama masa büyük olmasına rağmen neredeyse ikinci turnde yüz yüze geldik ve kilitlendik gibi. Çok fazla terrain kullandık, o da hoş olmadı. Oyun yarım saatten az sürdü; Iain mechimin kafasını patlattı. İsabet oldu diyebilirim çünkü pek zevkli olmadı hemen karşı karşıya gelmek; stratejiye zaman kalmadı. Tek iyi yanı fiziksel saldırı kısmına çabuk geçmek oldu (tekme olsun, yumruk olsun).

İkinci denemede değerler bire bir aynı kaldı. 3 saat sürdü oyun ama çok keyifliydi, hiç mola vermeden oynadık. Masanın tam ortasına nehir terraini kurduk ve oyunun bayağı kısmı su içinde geçti. Su içinde olunca heat problemimiz olmadı ve bacaklar koruma altında oldu (Su içerisindeyken bacağa isabet eden atışlar sayılmıyor). Gerçi yavaş bir mechle (Dire Wolf) sudan çıkmak bayağı zahmetli hale geldi benim için ama diğer mechim (Dragonfly) açığı kapattı. Maçı almayı başardım.

Cm sistemini deneyemedik bu çarşamba malesef ama deneylerimiz devam edecek.  Gülümseme

Yaşamak bir sanat, şov yapın...
  • Azactoth
  • Moderator
  • Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2010, 12:19:50 ÖS »

Güzel... Uzun bir zamandır hem İlkonun İzmirde olması hem de inanılmaz yoğunluktaki iş programım sebebiyle kuleden(battletechten / Warhammerdan / FRPden) uzak kaldım. Umarım en kısa sürede bu durumu düzelebilirim...

He who sees his own doom can better avoid its path. He who sees the doom of others can deliver it.
 Eldarad Ulthran, Farseer of Ulthwe
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2010, 08:05:15 ÖÖ »

Güzel... Uzun bir zamandır hem İlkonun İzmirde olması hem de inanılmaz yoğunluktaki iş programım sebebiyle kuleden(battletechten / Warhammerdan / FRPden) uzak kaldım. Umarım en kısa sürede bu durumu düzelebilirim...

hep beraber sana gelelim abi Kahkaha
Sayfa: [1]
Gitmek istediğiniz yer: