Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12

Warhammer 8th Edition Kural Değişiklikleri

Ynt: Warhammer 8th Edition Kural Değişiklikleri
« Yanıtla #75 : Temmuz 27, 2010, 10:16:40 ÖÖ »

1- Sonuç olarak Ld statına +1 veriyorsun Stuborn kuralı ise herzaman steadfeast diyor... Steadfeast kuralı ise Break testlerini penalty almaksızın ld test ile at diyor. (cevap:Evet)

2- Detech kuralını tam bilmesemde parent ünitenin Ld sini kullan diyorsa evet detech lerde +1 Ld kazanmış olur...

He who sees his own doom can better avoid its path. He who sees the doom of others can deliver it.
 Eldarad Ulthran, Farseer of Ulthwe
  • veyselemmi
  • Üye
  • My will be done!
  • Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Temmuz 27, 2010, 05:33:26 ÖS »

arkadaşlar bi "Kule Rule" getirsek sanırım iyi olacak... Şimdi benim oynadığım zamanlar küsüratlı inch tahmini yapmıyorduk ya da ben yanlış hatırlıyorum... neyse şimdiki durumda da küsüratlı inch tahmini yapılsın mı yapılmasın mı diye bir karar alırsak sanırım iyi olur.

Kule Sakinleri 1. "Warhammer Fantasy Battles" Ligi Birincisi

Tomb Kings 687(+429)
  • deeyo
  • Üye
  • Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #77 : Temmuz 27, 2010, 06:47:08 ÖS »

Mesafe tahmini diye bir şey yok artık.
Alıyorsun kelle atarını, bir nokta gösteriyorsun, sonra atıyorsun zarları ne kadar sekerse hit gelirse misfire gelirse oynuyorsun. Yalnız seninki stone thrower mı? eğer öyleyse s3 armor save veren bir hale dönüşmüş durumda. Yok trebuche gibiyse ayrı kuralı varsa bilemem.
Artık tam ve yarım da saymıyoruz.

daylight come and me wan' go home

http://fantomofhepera.mybrute.com/
  • veyselemmi
  • Üye
  • My will be done!
  • Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Temmuz 27, 2010, 09:49:26 ÖS »

Şimdi ölçebiliyor olmak o noktanın tahmin edilmeyeceği mantığına gelmiyor bence. Çünkü ben TK da büyü fazında zaten bir atış yaparak atacağım yeri ölçüyordum daha sonraki shoot fazında buna göre bi tahmin sölüyordum ki bu da küsüratlı olmuyordu. yani 7th ed. de 8th ed. te herkesin yapabildiğini yapabiliyordum. Göz kırpan ondan şey ettim.
Ama şimdi tüm atış açıklamalarını okudum hiç bahsedilmiyor. sormadı sayın Dil çıkaran

Ayrıca stone throwerlar indirect shot yapabiliyormuş, ulen ne kitap bea oku oku Sırıtan Görmediği hedefe sallayabiliyor taş Sırıtan

Tomb Kings 687(+429)
« Yanıtla #79 : Temmuz 29, 2010, 09:27:07 ÖÖ »

Yazıldımı bilmiyorum ama Stubborn kuralında önemli bir değişiklik var. Bir karakter stubborn bir üniteye girer ise stubborn oluyor.

Yane, Ld 8 greatswordların içine Ld 9 General koyarsan ünite otomatikman 9'a stubborn oluyor.

Deniz, bu durumda içinde general ve standart of discipline olan bir greatsword birliği 10'a stubborn oluyor. Göz kırpan

IT MATTERS NOT WHAT YOU FIGHT BUT WHAT YOU FIGHT FOR!
« Yanıtla #80 : Temmuz 31, 2010, 08:04:42 ÖÖ »

standartı üniteye aldığın için genaralde girse üniteye 8 ld olan ünitenin +1 ld yükseliyor genarelin değil

zaten standardın kendi kuralında genarelin ld kullanmaz var

a Good Day to Die

"And in that time of darkness,
 Man became Beast,
 And Beast became Man."
  • burock
  • Üye
  • bsonbudak@gmail.com
  • Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #81 : Temmuz 31, 2010, 09:59:49 ÖS »

standartı üniteye aldığın için genaralde girse üniteye 8 ld olan ünitenin +1 ld yükseliyor genarelin değil

+1

...
Ayrıca stone throwerlar indirect shot yapabiliyormuş, ulen ne kitap bea oku oku Sırıtan Görmediği hedefe sallayabiliyor taş Sırıtan

gormedigi hedefe sallayabiliyor evet, blind shot! yanniz tabi bu durumun bi dezavantaji var. Izah edeyim:

blind shot yapildiginda, yani ST'nin LoS'unda olmayan bir noktaya ates edildiginde, scatter zari direct hit gelse bile hemen direct hit oldu diyemiyoruz. Scatter zarinin uzerinde ufak bi ok var ya, iste o dogrultuya sekiyor arkadas. Ne kadar mi sekiyor? Artillery dice - BS kadar. yani artillery dicede 8 attin, crew BS de 3 ise 8-3=5" minik ok dogrultusunda sekiyor. Dolayisiyla artllery'de ufak bir zar atarak hala gobekleme sansi var.

War, war never changes...

WHFB Dwarves 6000+

http://garganthar.blogspot.com/
« Yanıtla #82 : Ağustos 02, 2010, 01:51:09 ÖS »

Eveet, ilk 8th ed kural tartışması. Sırıtan

İki tespitte yanlış. (off süper giriş oldu Gülümseme)

Standardı alan ünite içindeki modeller +1 LD alır diyor. Bkz ekledim.

Standardı alan ünite generalin LD sini kullanamaz demiyor, General's Inspirin Presence special kuralını kullanamaz diyor. Bir ünite içinde bulunan en yüksek LD li adamın Ld sinden çek atar kuralını iptel etmiyor yane, sadece Inspiring Presence kuralından faydalanamaz diyor.

Şimdi; karakterler ünitelere katılabiliyor, bir ünite içindeki modeller denildiğinde ünite içindeki karakterlerde buna dahildir, bir ünite içinde yer alan modellerden en yüksek Ld li olanının Ld sinden çek atar kuralıda geçerli olduğuna göre; Stan. of Dis. alan ünite içinde general varsa, generalin Ld+1 inden çek atar. Pure and simple.

Ama! İçinde captain olan bir Halberd ünitesi bu standardı alırsa, Ld 9 a çek atar (captain ld 8+1). Ordunun generali KF olsun ki KF nin LD si 10dur. Bu ünite KF nin 12" yakınında dahi olsa Ld 9'a çek atmak zorunda.

« Yanıtla #83 : Ağustos 02, 2010, 02:32:45 ÖS »

ortalıkta bi durum ama genarelin ne olursa olsun ister ünite içinde ister dışında o bir general

unite içindede olsa dışında olsa general leadership kullanılır cevresinde ki üniteler bu durumda

o ünite içindeki bir hero yada lord olarak düşünülmemeli

yani girdiği ünitedekiler onu general olark görmüyo cevresindekiler mi general olarak görüyo bence o zaman birinden vaz geçmeli.

ben fikrim böyle yazanda general ld kuralı kullanamaz diyo bence olmamalı başta dedğim gibi unite o standartı alıyo o zaman general taşısın standartı sırtında  Sırıtan

a Good Day to Die

"And in that time of darkness,
 Man became Beast,
 And Beast became Man."
  • veyselemmi
  • Üye
  • My will be done!
  • Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Ağustos 02, 2010, 09:52:23 ÖS »

ortalıkta bi durum ama genarelin ne olursa olsun ister ünite içinde ister dışında o bir general

unite içindede olsa dışında olsa general leadership kullanılır cevresinde ki üniteler bu durumda

o ünite içindeki bir hero yada lord olarak düşünülmemeli

yani girdiği ünitedekiler onu general olark görmüyo cevresindekiler mi general olarak görüyo bence o zaman birinden vaz geçmeli.

ben fikrim böyle yazanda general ld kuralı kullanamaz diyo bence olmamalı başta dedğim gibi unite o standartı alıyo o zaman general taşısın standartı sırtında  Sırıtan

Katılıyorum... Kurala göre(ekte) generalin 12" etrafı diyor ki buna kendi içinde bulunduğu ünite de dahildir. Göz kırpan

Tomb Kings 687(+429)
  • deeyo
  • Üye
« Yanıtla #85 : Ağustos 02, 2010, 10:16:20 ÖS »

MErhaba,

Ben buradaki tartışmayı anlayamadım,
Bir ünitede ekstra kural yoksa en yüksek LD kullanılır (örnek: assasin killer not a leader)
Bir Ünitenin içindeki en yüksek değer genelde karakterlerindir.
LD bonusu veren bayrak'da ünitenin içindeki karakterin LD'sini kullanamaz demediği sürece, LD testlerinde kullanacakları değer karakterin LD'si + Bayrağın bonusu olur.
Bence bu içindeki general bile olsa geçerlidir.

Ama general başka bir ünitede ama 12" içerisindeyse anladığım kadarıyla bu bayrağın bonusu generalin LD'sine eklenmez.

daylight come and me wan' go home

http://fantomofhepera.mybrute.com/
« Yanıtla #86 : Ağustos 03, 2010, 07:23:50 ÖÖ »

Yaw, ben kuralları okurken ne okuyorsam onu anlamaya çalışıyorum, yorum yapmamak en güzeli. Standardın açıklamasını okuduğunda ve kuralları ortaya koyduğunda benim dediğim durum gayet net.

Şimdi 2. durum olaya yorum katarak ortaya çıkıyor, ki WH de en büyük sıkıntılar bundan doğar. Yorum yapmadan olaya bakarsanız kafanız rahat eder.

Yukarda yazdıklarımın benzerlerini warhammer-empire sitesinde gavurlar yazdıklarında ilk baş bayaa garipsemiştim. Abi, yorum yapmadan nasıl anlayacaz filan demiştim. Sonra bu mottoyu uygulamaya çalıştım ve çoğu zaman işe yaradığını gördüm.

Konumuz olan örnek üzerinden gidersek:

Karakterler ünitelere dahil olabilir. (yazılı kural)
Ünite içindeki modeller denince karakterler de buna dahildir. (yazılı kural)
Ünite içindeki en yüksek Ld den çek atar. (yazılı kural)

Inspiring Presence dediğine göre generali diğer bir karakterler gibi göremeyiz, o yüzden aslında içinde olduğu ünite de kast edilmekte... (yorum)

Amacım benim dediğim illa doğru diye inatlaşmak değil. Hani boş verin stan. of dis. ni şimdi. Yazıyı kurallara nasıl bakarsanız kafalar rahat eder noktasında kendimce bir tavsiye olarak yazdım. En azından benim için işe yaradı, sizin içinde yararsa ne mutlu. Göz kırpan

• veyselemmi
  • Üye
  • My will be done!
  • Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Ağustos 03, 2010, 09:08:03 ÖÖ »

Nokta konulacak konu, ünitenin içinde bulunan generalin Ldsi Umut'un yazdığı kurallar nedeniyle mi, yoksa ins. pre. kuralı nedeniyle mi kullanılır? (ins. pre. diğerlerini kapsar mı, ben kapsar diye yorumladım ama yorum Gülümseme)

Tomb Kings 687(+429)
  • burock
  • Üye
  • bsonbudak@gmail.com
  • Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #88 : Ağustos 03, 2010, 10:08:56 ÖÖ »

arkadaşlar takip edemeyenner olabilir, GW bu FAQ'ları fürekli güncelliyor. Tüm ordu FAQları v1.1 oldu bile.

Eğer FAQları cihan bu başlığı ilk açtığında indirdiyseniz, yenisini indirmeniz gerekiyor olabilir.

unutmayın, BRB'ye de FAQ war, en altta.

Linki de vereyim kolaylık olsun: http://www.games-workshop.com/gws/content/article.jsp?categoryId=1000018&pIndex=1&aId=3000006&start=2

War, war never changes...

WHFB Dwarves 6000+

http://garganthar.blogspot.com/
  • Oqlanth
  • Katılımcı
« Yanıtla #89 : Ağustos 03, 2010, 11:23:53 ÖÖ »

Hatta yakın zamanda bir yeni FAQ serisi daha çıkacak deniliyor.

Bizim (Ogre Kingdoms kısaca OK) için 1.1'de yeni gelen iki şey var;

*artık BSB eline ekipman silah vs alanbiliyor
*büyü kuralındaki imla düzeltmelri yapılmış

-Ne yazık ki o ülkeye kahramanları yok!
-Ne yazık ki o ülkeye kahramanlara ihtiyacı var!

"EMO'lara kıl oluyorum deyipte EMO takıllan kızlar beni deli ediyor ULEEEYN!!!!"
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
Gitmek istediğiniz yer: